5 forrás, amiből inspirálódhatsz nap, mint nap!

posted in: Egyéb | 0

Nem elég kreatív a munkád és életedből hiányzik az inspiráció? Légy aktív és keresd szabadidődben az inspiráció forrásait. Íme, néhány hasznos ötlet, ami napi szinten is segíthet új energiákkal és színekkel töltődni!

ahainspiráció-önismeret-tréning-kreatív-workshop

UTAZÁSI ÉLMÉNYEK

Miért ne ajándékoznád meg Magad az utazás feltöltő élményeivel akkor is, amikor éppen nem utazol? Melengető érzés lehet visszagondolni az elmúlt utazásokra pároddal és újraélni az élményeket! Én például tavalyi olasz utunk emlékére néha szervezek olasz esteket, amikor olasz menüt főzök, vagy elmegyünk együtt egy olasz étterembe! Ugyanilyen jó ötlet tervezgetni egy utat – és itt most nem a legolcsóbb fapados repülőjegy felderítésére gondolok! Nézzetek meg non-official útifilmeket, videós blogokat és készüljetek lélekben a rátok váró élményekre! Vagy keressetek rá az adott ország népzenéjére és próbáljatok meg kitalálni a néptáncuk lépéseit! Esetleg keress egy jó utazó bloggert és fejben utazz vele 🙂

 

DIY

A manapság oly népszerű mozgalom lényege, hogy a költséges, profi megoldások helyett SK, saját kézzel csinálunk meg kreatív dolgokat, pl. festünk át egy szekrényt, egy falat, egy padlót, készítünk ékszert, satöbbi. Ezekben a munkákban sokkal több szív van, mint a készen kapott tárgyakban. Persze nem kell rögtön csiszolóért rohanni a praktikerbe, kezdj az egyszerűbb ötletekkel! Készítsd a következő ajándékodat saját kézzel, mondjuk lepd meg párodat egy új pólóval, amire egyedi feliratot írtál textilfestékkel. Készíthetsz egy mini fűszer-falat a konyhába, vagy a kedvenc receptjeiddel egy scrap-bookot Anyukádnak. Igazából mindegy, mibe fogsz bele, csak örömmel tedd, a teljesítmény kényszere nélkül és a lényeg, hogy engedd szabadon benne magadat!

 

ESEMÉNYSZERVEZÉS

Tele van a facebook üzenőfalad kreatív események linkjeivel? Miért ne szerveznél Te is egy eseményt és élnéd át a szervezés és előkészítés kreatív folyamatait? Szervezhetsz egy idegen nyelvi estet, egy meet-upot a téged érintő témában, otthoni jógaórát, sütiversenyt, össznépi kirándulást, bármit. Legalább megtanulsz a facebookon eseményt létrehozni, borítóképet felkutatni, vagy készíteni, szöveget írni az eseményhez és aztán megszervezni az egészet! Én például a workshopjaim szervezését egy cukormentes sütiverseny szervezésével kezdtem és mondhatom, rengeteget tanultam belőle!

ahainspiráció-önismeret-tréning-kreatív-workshop

TANULJ ONLINE!

Ha nincs időd egy tanfolyamra menni, vagy nem találsz jó ajánlatot a téged érdeklő témában, vagy ha egyszerűen csak gyorsan és olcsón szeretnéd képezni magad, úgy, hogy közben otthon teázgatsz és a kedvenc zenéidet hallgatod, akkor a legjobb ötlet az ONLINE TANULÁS! Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy a neten bármit megtanulhatsz és sokszor még jóval magasabb szinten is, mint az offline képzéseken. És a bármi, az itt tényleg bármi! Jóga, horgolás, nyelvek, digitális tudás, vállalkozásfejlesztés, marketing, grafika, önismeret, meditáció, és még sorolhatnám. Tiéd lehet a világ tudása, csak nyiss a lehetőségre! A tudás pedig lehetőség, a lehetőség pedig inspirál! (Ha esetleg tanítanál is online, nézd meg ezt a bejegyzést is.)

 

ÖNMAGAD

Hát igen, végül itt van a legnagyobb ötlet és a biztos befutó! Ha hiszed, ha nem, Te vagy az inspiráció és a kreatív energiák legnagyobb forrása! A saját tehetséged, az ötleteid, a személyiséged, a humorod. Lehet, hogy meglep, amit mondok, de inspirálódj abból, hogy Te inspirálsz másokat! Mi lenne, ha blogolni kezdenél a kedvenc témádban? (Ruhák, receptek, gondolatok, hobbik, utazások, budapesti autóvezetés, jóga, bármi lehet a Témád, de bárki nem… a téma Te legyél!) Esetleg elkezdhetnél festeni, mert szereted a színeket… vagy akár csak mandalát színezni, kezdetnek az is megteszi! Talán egy új hangszer? Egy új tánc? Mihez van kedved, mi okoz örömet? Az inspiráció, az ötlet belőled fakad, a tehetségedből, és legfőképp abból, amit SZÍVESEN CSINÁLSZ.

Remélem sikerült feltöltekezni ötletekkel, inspirációval és lelkesedéssel. Az inspirálódás némi aktivitást igényel, tehát nem kapod meg készen a tévéből… Keresd a forrásokat és dobd fel az életed, hogy aztán mások életét is feldobhasd, nap, mint nap!

Fülöp Johanna

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.