A szorongásról

posted in: Önismeret & Önfejlesztés | 0

szorongas-felelem-onbizalomhianyMegfoghatatlan, mégis félelmetes. Nem akarod, hogy veled legyen, hát annál rosszabb. Levakarhatatlan. Legyőzhetetlen. Hiába a prána nadisok összes energiája, minden okosság, amit eddig olvastál, szekéraljnyi módszer, egy rakás pénz, amit abba öltél, hogy el tudd engedni. A szorongás látszólag életed végéig elkísér, legalábbis, sanszos, hogy nagyon-nagyon sokáig ott lesz, ahol nem akarod – benned.

A szorongásban az a legrosszabb, hogy ha egyszer megkaptad, akkor olyan, mint egy halálos betegség, amivel együtt kell élni. Ráadásul, lehetetlen visszafejteni, hogy honnan érkezett, miért pont Téged szemelt ki és vajon miért mond csődöt minden módszer vele szemben?

Egy idő után megszokod, mint egy régi ismerős, talán már hiányozna is, ha el kellene engedni. Azt mondod, de hát ez vagyok én, én ilyen vagyok, félek ettől-attól, összerezzenek, mert vékony a bőröm, fájnak helyzetek, emberek, gondolatok.

önbizalom-ahainspiráció-napraforgó-lányAztán vannak pillanatok, amikor elillan, mintha soha nem is lett volna. Talán pár pohár bor után, vagy amikor hirtelen Rád talál a szerelem, vagy amikor elered az eső és te a szoba mélyéről, melegben, biztonságban hallgatod a kinti vihart. Ilyenkor minden világos lesz, megérzed, miről maradtál le eddig. Szabadnak érzed magad, vagy talán csak elképzeled, milyen lenne, ha szabadnak éreznéd magad. Ha nem félnél, mennyit élnél. De legalább kicsit meg tudod élni, vagy kicsit el tudod képzelni.

 

Aztán visszacsöppensz a mindennapok megszokott félelmei közé, de legalább tudsz emlékezni. És ez erőt ad, hogy bízz abban, hogy egyszer meggyógyulsz, vagy legalább egyre többet fogod biztonságban érezni magad, hogy azt a meleg, belső, felszabadult érzést, amikor csak Te voltál fontos, újra megéled. Amikor az életed középpontja vagy, amikor teljesen oké vagy, úgy, ahogy vagy és tudod, hogy ki lehetnél, ha nem félnél.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.