Megfizethető gasztro élmények Budapesten

ahainspiráció-gasztro-budapest-vacsora-legjobb-éttermek

Mivel szeretek főzni, és szoktam is, nem sokszor engedem meg magamnak a kint evést, mert elég stresszes vagyok a budapesti áraktól. Nem csak az bosszant, hogy sokat kell fizetni egy-egy fogásért, inkább az, hogy sem ízre, sem minőségre nem kapok olyan élményt, mint amennyit érzésem szerint fizetek. Viszont találtam pár jó helyet, ahol a kapott élmény és íz abszolút megérte az árát, és nem volt rossz érzésünk a fizetésnél. Várom a kommentben a ti tippjeiteket is!

SEMMI EXTRA (ÉS EGY KIS KERT)

Nos ez tényleg a “jó áron, minőségit enni” kategória. Mind a XI. kerületben, mind a III. kerületben lévő Semmi Extra befúrta magát a törzshelyek közé, főként a Móricznál lévő egységről van tapasztalatom, mert oda már évek óta járok, de nagyon örültem, amikor a Kolosy térnél is megnyitottak.

Az ételek változatosak, van bennük “lélek” és az áruk is teljesen oké. Imádom, hogy vannak bisztró, vagy büfé jellegű fogások, tekercsek, lepények, hamburgerek, tehát akkor is tudsz jót enni, ha nem egy megterhelő húsos tálra vágysz, ráadásul ezek a fogások ízesítésben, kreatív-kézművesen is nagyon jó élményeket adnak. Kedvenceim a töltött lepények, és persze a változatos napi ebédmenük, melyek kiváló ár-érték aránnyal bírnak.

semmi-extra-ahainspiráció-blog-gasztroblog
Fotó forrása: a Semmi Extra facebook oldala

A XI. kerületi Semmi Extrában még az is szuper, hogy a pincérek nem fluktuálnak havonta, ma ugyanaz a srác hozza ki a szörpöt, mint két éve, és ezt olyan jó tapasztalni, mert ettől lesz törzshely a törzshely. A design nagyon egyben van, jó a hangulat, cseppet sem feszengős, hanem tényleg otthonos, barátságos, emberközeli. Nem azt érzed, hogy egy étteremben vagy, ahol a vendéglátás egy “üzlet”, hanem kicsit olyan, mint amikor egy barátnál vendégeskedsz, ahol nincs fölös erőlködés. Szóval a Semmi extra pont ettől a “semmitől” lesz extra.

Eléred őket itt >>>

BORS GASZTROBÁR

Ezt a helyet Marcsinak köszönhetem (ismertebb nevén Gasztro angyal), aki egyik műsorában mutatta meg a fiúkat. Szinte azonnal ki is próbáltuk a helyet a Kazinczy utcában, és nem csalódtunk. Egyedi, ötletes, minőségi és pénztárcabarát.

bors-gasztrobar-ahainspiracio-budapest
Fotó forrása: a Bors Gasztrobár facebook oldala

A fiúk cukik, nagyon pörögnek, csak pár percet kell várni a finom levesekre és grill szendvicsekre. Én jóllaktam 1200 Ft-ból, egy levessel és egy kisebb grill szendviccsel, ami a belvárosban, a Szimpla mellett elég nagy művészet. Nagy a sor, nem véletlenül, hiszen sok turista és sok budapesti keveredik ide, az atmoszféra leginkább a fesztiválok és street food egységek könnyed emberközeliségére emlékeztet. Szóval tényleg kicsi a Bors, de erős, még inkább ütős, talpalatnyi helyen “megéri visszatérni” hangulat.

Eléred őket itt >>>

PATA NEGRA TAPAS – BUDA ÉS PEST

Imádom a tapasokat, mert sok ízt ki lehet próbálni és nem vagy rákényszerítve arra, hogy bevágj egy nagy adag kaját, ha nem vagy éhes. Nem mondom, hogy ez a legolcsóbb hely, de ha nem akarod végigkóstolni az étlapot, akkor 1500-2000 Forintból is autentikus gasztro élményed lehet.

A Pata Negra nagy ízélmény volt nekem, sokféle tapast kipróbáltunk és nem csalódtunk. Ettünk a pesti és utána a budai egységben is, a minőség és a hangulat mindkét helyen kiváló. Budán még annyi pluszt is kaptam, hogy a pincérek kimondottan jó fejek voltak, beszélgettek velünk és próbáltak nekünk helyet szorítani, pedig foglalás nélkül estünk be. A pesti egységben sajnos foglalás nélkül esélyed sincs, legalábbis én így tapas’taltam.

Fotó forrása: a Pata Negra facebook oldala

Spanyolos életérzés, ízek és hangulat, menő design, mediterrán életigenlés. Barátaink, akik Spanyolországban éttermet vezettek, rendszeresen járnak ide, mert állításuk szerint itt ugyanazok az ízek vannak, mint Spanyolországban, úgyhogy szívből ajánlom Neked is, próbáld ki egy jó belvárosi este alkalmával!

Eléred őket itt >>>

DOBRUMBA

Ennek a helynek nem csak a kínálata, de a hangulata is szuper. Mediterrán, életigenlő, ízes. Valahogy mentes mindentől, amit nem szeretek egy étteremben, nem hiper-drága, nem túl fenszi, nem mesterkélt. Színes tálak, ismerős, mégis ütős ízek. Egy kicsit kiszakadva Budapestről, egy igazi déli nyaraláson érezheted magad!

A helyet egyébként a Chili & Vanilia bloggere révén ismertük meg, két nappal az első poszt után már ott voltunk. Hja, ekkora ereje van a marketingnek :D. Nem a legolcsóbb hely, de a lokációhoz és a minőséghez mérten az árak szerintem rendben vannak, nem csalódtunk, sőt! Kértem egy csicseriborsó-levest és pontosan olyan volt, mint az olasz túránk egyik állomásán, amit egy toszkán bisztróban ettünk. Engem ezzel az ízzel teljesen megvettek! Aztán persze jött a többi, mártogatósok, lepények, mezzék.

Ami nagyon jó, hogy érzed, hogy nem futószalagos ételeket kapsz, minden finom, fűszeres és nagyon egyben vannak a fogások. Nincs kimondottan nagy választék, de ezt én pozitívnak látom, mert szerintem kisebb választékkal bíró helyeken mindig sokkal finomabb és minőségibb ételeket lehet kapni. A lényeg, hogy ami az étlapon van, biztos finom, nem lehet mellényúlni.

dobrumba-ahainspiráció-budapest-legjobb-éttermek-budapesten
Fotó forrása: a Dobrumba facebook oldala

Asztalt foglalni ajánlott, facebookon is nagyon jól lehet kommunikálni velük. Beesve volt már szerencsénk, de általában tele van a hely esténként, és rossz érzés szomorúan nézni a benti életteli hangulatot, tudván, hogy tuti nem fogsz bejutni. Szóval foglalj és próbáld ki a Dobrumba élményt, nem fogsz csalódni!

Eléred őket itt >>>

Olvasd el ezeket is!