10+1 tanács, hogy jobban tud szeretni magad

posted in: Önismeret & Önfejlesztés | 0

Íme pár jó tanács, 36 év távlatából. Az én kapcsolatom magammal elég küzdelmes volt, volt, hogy egyáltalán nem volt, meg hogy túl sok is volt. Voltunk jóban és rosszban és sokat kellett dolgoznom azért, hogy elfogadjam és szeressem magam. Sőt, nem mondhatom, hogy ma már tuti a kapcsolat, még mindig melós a téma, de hidd el, megéri melózni!

Tehát az én 10+1 tanácsom Neked:

  1. Figyeld meg, hogy mi merít le és mi tölt fel, és igyekezz magasan tartani az energiaszinted. (ez önmagában nagyon sokat fog segíteni)
  2. Tehát aludd ki magad, nézz jó filmeket, menj a természetbe, egyél jókat és mozogj.
  3. Töltsd olyan emberekkel az idődet, akik feltöltenek energiával és építsd le a leszívó kontaktokat. Semmi szükséged azokra, akik rombolják az életed, vagy kihasználnak.
  4. Nézegesd a gyerekkori fotóidat és keresd meg a kapcsolatot jelenlegi, felnőtt és gyermekkori éned között.
  5. Figyeld, hogy mi tesz boldoggá és adj teret ezeknek a vágyaknak. Mondjuk, legyen minden héten legalább egy-két olyan napod, amikor azt teszed, amit legbelül szeretnél. Nincs mellébeszélés, másoknak megfelelés, mert ez a Te napod! A legjobb, ha el is mondod másoknak, hogy legyen lehetőségük megtudni, mik tesznek boldoggá téged 🙂
  6. Ha rossz érzésed van, keress teret az egyedüllétre és fejtsd fel, mi lehet a probléma. Akár írásban is kommunikálhatsz magaddal – adj magadnak tiszta, őszinte figyelmet és próbáld megtudni, mi a valódi probléma.
  7. Keress időt arra, hogy feldolgozd a múlt történéseit – amikor nem azt tetted, amit valóban akartál, rosszul döntöttél, hagytad, hogy kihasználjanak, stb. Nehéz, de próbáld megbocsátani, ha magad ellen tettél.
  8. Képzeld el magadnak az ideális, legjobb barátot. Mit vársz tőle, hogy teszi teljessé az életed? Hogyan lehetnél ez a barát Te, saját magad számára?
  9. Gondold végig, hogy merre tart az életutad. Mi a víziód, az álmod az életeddel kapcsolatban? Hogy fogod megvalósítani ezt az álmot? Van-e hiányérzeted a tekintetben, hogy az életutad járod-e?
  10. Törekedj a belső szabadságra. Ismerd fel, hogy a boldogságodért Te vagy a felelős és a lelkiállapotod nem mások miatt olyan, amilyen.

önbizalom-ahainspiráció-napraforgó-lány

+1 tanács – szégyen helyett szeretet. Vannak helyzetek, amikor szégyelled magad? Sugározz szeretetet magad felé és szakíts a szégyen érzésével – mert az romboló és lemeríti az energiaszinted. Fogadd el magad a szégyenletes dolgokkal együtt és szeresd magad akkor is, ha mások nem szeretnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.