Kitörés a negatív spirálból

posted in: Önismeret & Önfejlesztés | 0

Tavaly november óta kisebb-nagyobb szünetekkel leterít valami légúti nyavalya, egymást követik a megfázások, fejfájások, levertség. Negatív spirálom harmadik hónapjában egy kisebb sport-sérülés is ért, úgyhogy most igazán mélyponthoz értem. Mi hozhatja meg az áttörést, hogy tudok újra hozzáférni életerőmhöz?

Bár gyerekkorom óta mindig is voltak kisebb betegségeim, ezeket belül elég jól tudtam kezelni, mert a szívem mélyén mindig egészségesnek éreztem magam. Amikor belülre néztem, a betegség felszínes küzdelmei ellenére is valami megnyugvás volt bennem, hogy ez elmúlik, hogy jó lesz, mert nagyon hittem magamban, az életerőmben.

Most viszont eléggé mélyponthoz értem, talán pont azért, mert az elmúlt pár hónapban, annyiszor hoztam már ki magam egy-egy megfázásból, betegségből, rengeteg pénzt költök a természetes gyógyszerekre, tolom a cseppeket minden kombinációban, gyömbérteát szürcsölök és mézet nyalok folyamatosan. És hiába küzdök, hiába, szánkázom a neten naponta egy-két órát a tünetek megoldását keresve, rendelek valami új cuccot, amit reménykedve beveszek, és segít is, de aztán újra visszajutok a kezdeti állapotba.

Most, amikor mélyponthoz értem, leesett, hogy hol hibázom el a gyógyulást 🙂 A gyógyulás első lépése, hogy elfogadom a helyzetet, tudomásul veszem és felismerem, hogy hol vagyok. Tehát most taktikát váltottam és megpróbáltam “megtalálni magam a betegségben”. Talán furcsán hangzik, hiszen annyi útmutatás van, ami arra bátorít minket, hogy küzdjünk, mantrázzuk az egészséget, ne figyeljünk a betegségre, hanem az egészségre fókuszáljunk, és akkor tényleg egészségesek leszünk. Nálam ez az egészségre fókuszálás elvitte a fókuszt önmagamról is, és most, amikor tényleg mélyponton voltam, egyszerűen csak elkezdtem meditálni és újra megkerestem a mély kapcsolatot magammal… Megtaláltam és nagyon jó volt 🙂 Fel kellett ismernem, hogy az öngyógyítás hevében, teljesen eltávolodtam magamtól, frusztráció, harag volt bennem magam felé, hiszen úgy éreztem a testem egy akadály, ami eltávolít az élettől, bezár, visszahúz. Emiatt a lényemmel való kapcsolat is megromlott, belső feszültségek között pedig aligha lehet gyógyulni.

Szóval arra bátorítalak, bármilyen nehéz helyzetben, rossz passzban vagy is, próbáld megtalálni önmagad ebben a helyzetben is. Saját magad vagy a legfőbb támaszod, és ha nincs élő és szeretetteli kapcsolat magaddal, akkor hiába a külső küzdelem, a kapcsolat belső hiánya nem enged továbblépni. Fontos, hogy elfogadjuk magunkat, a korlátainkat, akkor is, amikor rossz spirálban vagyunk és álljunk meg, kapaszkodjunk önmagunkba. Mert a kiutat, csak ebből a nyugvópontból ismerhetjük fel…

 

Fülöp Johanna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.