Ötleted sincs? 5+1 kreatív és személyes ajándék ötlet

posted in: Életmód | 0

Az ajándékozás egyszerre öröm és nyűg – ha nincs ötletünk, mivel is lephetnénk meg az ünnepeltet. Én konkrétan rettegek attól, hogy haszontalan ajándékot adjak, ami nekem pénzkidobás, a másiknak kötelező örülnivaló. Nagyobb falat, ha kicsit többet gondolkozol, akár kevesebbet költesz, de kreatív és személyes ajándékot ötölsz ki.

1. VILÁGÍTÓ GÖMBFÜZÉR VÁLOGATOTT SZÍNEKKEL

A Cotton ball lights gömbisora nekem is évek óta megvan és nagyon feldobja a lakást, sokszor nem csak este, borús napokon napközben is bekapcsolom. Nőknek tuti ajándék, főleg, ha személyesen választod ki a színeket, ismervén az ünnepelt kedvelt színvilágát. Nekem ez az ajándék tuti befutó, főleg nőknek, és a színek kiválasztásánál egyedi és személyre szóló is tudsz lenni!

Cotton Ball Lights Hungary fényképe.
Cotton Ball Lights Hungary fényképe.

2. SK TARTÓS ÉLELMISZEREK

Volt már olyan Karácsony, hogy a legtöbb ismerősöm, barátom ugyanazt kapta – fűszeres, fokhagymás, chilis olívolajat kis üvegben. Ez nagyon gyors ajándék, a másik fel fogja használni – minél később, annál jobb, hisz az olaj remekül átveszi pl. a fokhagyma ízét – jól mutat és “kézműves”. Nem beszélve arról, hogy remek egyen-ajándék, ha nem akarod mindenkinél külön-külön törni a fejed!

Related image

Persze bármi mást is készíthetsz – lekvárt, szörpöt, lecsót, zöldséges mártogatósokat. Ha kitalálsz egy szép címkét, üvegformát, nagyon egyedi ajándékot tudsz készíteni a családnak, barátoknak, ráadásul kedvet kapsz olyan dolgokhoz is – például befőzés – amit máskor elkerülsz.

Silver Spoon on Red Syrup in Top View Photography

3. SZEMÉLYES ÉLMÉNY – PÉLDÁUL VELED!

Nagyon sokan nemcsak annak örülnek, ha kapnak egy élményt – vacsorát, mozijegyet, utat, sport-belépőt – de annak is, ha az idődet is rájuk szánod, tehát el is mész az ajándékozottal. Elsőre talán furcsa, hogy magadat is megajándékozod, de ez nem csak azt jelenti, hogy magadnak is adsz, hanem azt, hogy a másik nem csak pénzt, hanem időt is kap tőled, az ajándék keretében. Tehát egyszerre adsz élményt és társaságot, a másiknak nem kell partnert keresni az élményhez, amit kapott tőled.

TIPPEK fürdőbelépő, masszázs-kupon, kreatív-hobbi tanfolyam, mozijegy, koncertjegy, szabadulószoba, sminkelés, turkáló-túra ajándék vásárlással, stylist tanácsadás, stb.

Two Woman Taking Photo in Photobooth Holding Black and Pink Masquerade Mask

4. AJÁNDÉKOZZ TUDÁST, FEJLŐDÉST!

Persze, tudom, hogy tudást nem lehet ajándékba adni, de a lehetőséget, és inspirációt igen! Ajándékozz tanfolyamot, motivációs könyvet, előadás-jegyeket, olyan élményt, ami garantáltan fejlődést hoz a másik ember életébe. Neki csak a nyitottságot kell beleadni, a lehetőséget a fejlődésre, és ezáltal az élete gazdagodására, tőled kapja meg!

Egy agykontroll tanfolyam, vagy NLP tanfolyam jó ajándék lehet azoknak, akik elakadtak. De adhatsz néhány alkalmas coaching ülést is ajándékba, esetleg egy online tanfolyamot, vagy néhány skype-os nyelvórát. TIPPEK: Vegyél ajándék havi kreditet egy online learning portálra, vagy nézz körül a skypesuli.hu oldalon, keress egy tanárt és rendelj meg egy ajándék nyelvóra csomagot. Akár még a szakma-váltásban is segíthetsz valakinek egy nagyon eltalált ajándék tanfolyammal. Persze jó ajándék lehet egy személyi edzés is, vagy bármilyen sport-edzés, persze csak olyan témában, amire a másik tuti vágyik.

ahainspiráció-megvalósítás-tervek

Jó ajándék lehet egy könyvtári belépő is, hiszen sokaknak eszébe sem jut az olvasás és információszerzés ilyen egyszerű módja. 🙂 Ma már nem annyira divat a könyvtár, pedig olcsó és környezetbarát megoldás!

5. SZERVEZZ MEGLEPETÉS TÚRÁT

Akár be is fizetheted a megajándékozottat, de még jobb, ha Te magad szervezel egy túrát. Ez lehet egy erdei túra, piknik-kosárral, térképpel, iránytűvel valamilyen különleges helyszínre, de lehet egy gyalogos vagy biciklis városnéző túra, gasztro-túra, vagy tematikus séta amire célzottan felkészülsz. Miért ne találhatnál ki te egy egyedi túrát a barátodnak, ahol különleges dolgokat mesélsz el a lakóhelyedről, vagy meglepetés helyszínekre viszed el a másikat? Itt is nagy ajándék, hogy az idődet adod a másiknak, egy olyan élményért, ami teljesen személyre szabható!

ahainspiráció-tőkerülő-bicajtúra

+1 ÖTLET – VACSORA HELYETT HOZZÁVALÓK ÉS RECEPT

Mit szólnál, ha a klasszikus vacsi meghívás helyett a főzés örömét is megadnád a másiknak? Készíthetsz egyedi kosarat egy személyes kedvenc hozzávalóiból + saját kézzel írt és díszített recepttel. Válassz olyan receptet, ami különleges és a másik talán magától nem is állna neki, keress egy jó receptet, vadászd össze a hozzávalókat és ezt a csomagot add át a másiknak. Akár együtt is megfőzhetitek, ettől még nagyobb lesz az ajándékozott öröme!

És még mennyi ötlet eszedbe juthat, ha kicsit elvonatkoztatsz a klasszikus ajándékoktól. Nem kell vagyonokat ölni egy ajándékba, sokkal jobb, ha a másik érzi a szeretetedet, a figyelmességedet és hogy vetted a fáradtságot és gondolkoztál azon, mivel szerezhetnél örömet neki!