Mi az a passzív jövedelem és hogy lehet Neked is olyan?

A passzív jövedelem kifejezéssel kb. 2 éve találkoztam először és azóta rendszeresen beköszön ez a téma. Hivatkozva Kiyosaki-ra a nagy pénzügyi megmondóemberre, a passzív jövedelem kábé egyenlő a gazdagsággal, vagyis az aktív munkavégzésed nélkül befolyó bevételeid összege. Néhány ötlet, hogy Te is passzív jövedelemhez juss!

Először is nézzük meg újra – mi is a passzív jövedelem?

Az a pénz, amit akkor (is) kapsz, amikor nem dolgozol. Mondjuk kávézol a Starbacks-ban és közben jön az sms, hogy a számládra pénz érkezett. Vagy éppen a balcsi parton számolod a felhőket és szintúgy, pittyeg a telefon. Kellemes kép? A jó hír, hogy ez megtörténhet Veled is, a rossz, vagy inkább, a másik jó hír, hogy ezért kreatívan meg kell dolgoznod 🙂 csak éppen időben korábban, mint ahogy beérkezik a pénz. Nézzük, mit kínál a világ, hogy lehet passzív jövedelmünk?

INGATLANBEFEKTETÉS

Van egy ismerősöm, aki meglehetősen gyorsan jutott pénzhez és passzív jövedelemhez ezzel a módszerrel. Ha éppen olyan helyen laksz, ahol pörög az ingatlanpiac, érdemes lehet egy rövid-, vagy hosszútávú lakáskiadásos témába fogni, ami persze befektetést igényel, később viszont szinte magától csepeg a pénz. Persze kockázat itt is van, mi van, ha gázos a bérlő, befagyasztják az airbnb-t, stb., de hát a kockázat minden üzlet része.

Ez is kitartó munkát igényel – megtalálni az ingatlant, felmérni a kockázatokat, tájékozódni a várható tendenciákról, stb. Ez főleg azoknak jó, akiknek van már tőkéjük, mit befektetnének és van hozzá jó adag intuíciójuk! Én abban hiszek, hogy a megérzéseinket érdemes kamatoztatni az üzleti életben is.

KONZERV ONLINE OKTATÁS

Egy másik hasznos megoldás, ha előre gyártott oktatási anyagokból szerzel pénzt. Bár az elején nagy energiabefektetést igényel, pl. össze kell rakni az anyagot, behirdetni, affiliate partnereket keresni, megismertetni másokkal, stb., ha jó témát választasz, akkor tök jól befuthat egy koncerv oktatási csomag, amit később folyamatos vevők vesznek meg, neked persze már nem kell újra és újra legyártani.

Nézz körül itt, hogy kedved kapj:

WEBUNI PORTÁL

UDEMY.COM

TANULÓK, ALVÁLLALKOZÓK KÖZVETÍTÉSE JUTALÉKKAL

Ezt egy nagyon szemfüles, jó üzleti érzékkel megáldott ismerősömtől hallottam, akik felfuttatta a saját márkáját, saját fejlesztésű anyagokkal, majd azokat átadva más alvállalkozóknak közvetítette ki a munkát. Ez megoldható bármilyen szolgáltató tevékenységgel, amikor Te csak közvetítesz és a valódi munkát mások végzik el. Az elején itt is bele kell tolni rendesen az időt meg az ötleteket, meg jó sok munkát, de ha felépíted a márkádat, akkor már minden jóval egyszerűbb lesz.

BLOGOLÁS VAGY VLOGOLÁS

Ki ne ismerne olyan vloggert, aki egy YOUTUBE csatornán futott fel és azóta is vidáman éldegél a megtekintések és elhelyezett hirdetések jövedelmező kombinációjából? Ez a jövedelemszerzés is sok mindent igényel, hiszen nagy adag elszántság, kreativitás, önbizalom és kitartás kell, hogy elkezd promózni magad és gyártsd sorra a videókat, majd pedig várd, hogy a megtekintések száma emelkedik. Azonban, sokaknak ez szórakozás, és a kitartó posztolgatással elérik, hogy nem csak a reklámokból csepegjen a pénz, de el tudjanak indítani egy saját márkát, esetleg nagy márkák kérik fel a vloggert egy közös munkára.

A lényeg: ötletelj, gondolkozz és vedd észre, mennyi lehetőség áll előtted!

Hanna