Miért imádok olaszul tanulni?

posted in: Életmód | 0

Kicsit több, mint egy éve kezdtem el – kizárólag hobbiból – olaszul tanulni. A legerősebb motivációm az volt, hogy olyan dolgot tanuljak, amit önmagáért tanulok, és nem azért, hogy „hasznos” legyen az életemben. Olaszul csak azért tanulok, mert szeretem Olaszországot, ahol szerintem az emberek sokkal jobban élvezik az életet, mint máshol és ezért minden egyes nyelvóra egy nyaralásra emlékeztet.

Csak bíztatni tudlak, hogy nézz szembe magaddal és kezdj el hasznosság helyett szerelemből tanulni. Nekem az olasztanulás fantasztikusan jó érzést nyújt, mert sosem a munka, hanem a pihenés jut róla eszembe. Mert amikor tanulok, és hallom a tanáromat beszélni, jó érzésem lesz a nyelv dallamosságától, attól, hogy közelebb érzem magam Olaszországhoz… és ezt érezni jó.

3 éve egy toszkán road tour-t tettünk, idén Szicíliába készülünk. Már alig várom, hogy újra belefeledkezzem az olasz életérzésbe, és igyekszem annyira fejlődni, hogy meg merjek szólalni, ha kint leszünk 🙂 ez egy plusz motiváció a tanuláshoz.

Tehát miért éri meg hobbiból nyelvet tanulni?

  • senki sem kéri számon rajtad, hogy hol tartasz
  • csak magadért tanulsz és ez felszabadító érzés
  • annyi időt, energiát és pénzt fektetsz bele amennyit akarsz és nincsenek kötelező körök, pl. nyelvvizsgák
  • megajándékozod magad a tanulással és a görcs nélküli munka érzésével

Megéri nyelvet tanulni, akárhány évesen, megéri egy új kommunikációs stílust tanulni, megéri a fejedet törni, jó tanárt keresni – de minden a leginkább akkor éri meg, ha magadért teszed!

Mit nyerhetsz azzal, ha nyelvet tanulsz?

Rengeteg mindent! Új barátokat szerezhetsz, új szemmel nézheted az életedet, a szavak, a nyelv új dimenzióját tapasztalhatod meg. Egy másik kultúrát, életmódot tehetsz magadévá. Kiszakadhatsz a saját – talán unalmas – mindennapjaidból és hetente akár csak néhány órára, de utazhatsz a nyelvtanuláson keresztül.

Próbáld ki, nem fogod megbánni! Ha szeretnél tippeket a nyelvtanuláshoz, ajánlom ezt a cikket >>>