Miért tanítok skype-on és miért éri meg Neked is?

Egyre többen keresnek meg skype-os oktatás témában, sőt, most már coachingot, tanácsadást is tartok skype-on, kezdő vállalkozóknak. A skype gyakorlatilag egy csatorna, és bárki is riogat, ne higgy neki, webkamerával, kellő felkészüléssel szuper megoldást ad akár egy saját vállalkozás felépítésére is, ha skype-on osztod meg a tudásod!

HOGYAN ÉS MIÉRT FOGTAM ÉN BELE?

2 éve kezdtem szabadúszóként élni és dolgozni és adta magát az ötlet, hogy magánórákat vállaljak. Ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak arra, hogy befektetés nélkül pénzt keressek. Először személyes tanítványokkal dolgoztam, de véletlenül rábukkantam egy skype-tanár közvetítő oldalra és gondoltam, miért ne… felregisztráltam. Amikor az első skype-os tanítványom jelentkezett, eléggé meg voltam illetődve. Nem tudtam hogy osszam meg vele a tankönyvet, működni fog-e a net – mindkettőnknél, vajon fizetni fog-e az órákért, stb. Aztán pár hét alatt annyira gördülékennyé vált az egész, hogy egyre több hallgatót tereltem a skype-ra, és most már szinte csak online diákjaim vannak.

ahainspiráció-skype-oktatásValóban, a személyes találkozás energiája valamennyire elvész. Ez némi veszteség – legalábbis elsőre annak tűnik. Másrészt viszont annyi minden másban segít az online oktatás rendszere, hogy napestig sorolhatnám az előnyöket. Sőt, akivel hosszútávon tanulsz, annál egy idő után fel sem tűnik, hogy webkamerán és nem élőben látjátok egymást. Valamint, sokszor még jól is jön, hogy nem kell egy alig ismert embert beengedni mondjuk a lakásodba, a személyes teredbe.

MIÉRT LESZ MEGOLDÁS NEKED AZ ONLINE OKTATÁS?

Számomra a legfontosabb, verhetetlen előnyei a skype-os oktatásnak:

PONTOSSÁG – Az órák pontosan kezdődnek, a tanulók nem késnek és jól be tudják kalkulálni idejükbe az órát. A pénz is pontosan érkezik, általában előre fizetnek és egy megosztott, online nyilvántartásban vezetjük az elszámolást.
LEMONDÁSOK CSÖKKENÉSE  – Nekem ez volt az egyik legnagyobb előny, amit az online oktatás adott. Mivel nem kell utazni, az időre figyelni, stb. a tanulók sokkal kisebb arányban mondják le az órákat, mint a személyes alkalmaknál. Sőt, mivel kényelmesebb, akár több órát is vesznek a szokásosnál!

TANANYAGOK – Olyan, mintha egy interaktív táblád lenne, sőt még jobb is! A tankönyvekből képeket fotózok ki és pár másodperc alatt megosztom, a gépemről lejátszom a hanganyagot, közös, online elérhető mappákba tudok feltölteni és megosztani bármit. Az eszközök és a technikák sokkal jobbak és gyorsabban elérhetőek, használhatóbbak, mint a személyes oktatásnál. Nagyon jó online felületeket tudsz használni, és ettől még színesebb is az óra!

KÉNYELEM – Nemcsak a tanulóknak, nekem is irtó kényelmes, hogy az órákat pontosan kezdjük, nem kell utazgatnom, két óra között belefér egy ebéd, rugalmasan szervezhetem a napomat, stb. A kényelem az egyik legnagyobb előny – ráadásul nem pazarlunk időt az utazással, amit másra, készülésre, további órákra lehet fordítani.

Egyszóval – skype-ra fel. Ne félj tőle, próbáld ki és garantált, hogy Te is beleszeretsz! Ha szeretnél gyakorolni, először tarts egy próbaórát egy ismerősnek és úgy mindent le tudsz tesztelni. Rakj össze néhány próba-óra vázlatot, vagy anyagot, kezdj el nézelődni a neten és az inspiráció nem marad el.

Ez a jövő! Ha benne akarsz lenni, tegyél érte a még most, a jelenben.

Hirdesd meg magad online, terjeszd el az ismeretségi körödben, hogy online tanítasz és készülj fel az első diákok profi tanítására! Marketingeld magad közösségi média csatornákon, indíts egy blogot a szakmai témában, hallass magadról és fogadd az első tanítványokat. Egy próbát megér, utána pedig meglátod majd, mennyire megszereted!

Sok sikert az online oktatás területén!

Fülöp Johanna