Blogolnál? Mutasd meg a tehetséged a világnak!

Az én életemnek célt adott a blogolás, ami az a kreatív hobbi lett, amit régóta kerestem már az életemben. Ez a hobbi nekem egyúttal munka is, hiszen egy márkát akarok felépíteni vele, a célom hosszútávú. Miért lehet érdemes Neked is blogolásba fogni? Cikkemből kiderül!

A blogolás = önmegvalósítás

Ha eddig nem találtad meg azt a kreatív tevékenységet, amiben megmutathatod magad, akkor egy blog üzemeltetése éppen jó lehetőség erre. A blog azért szuper választás, mert rendszeresen kell (érdemes) foglalkoznod vele, ugyanakkor teljesen szabad – te döntesz a témákról, a stílusról, mindenről. A posztok lehetnek szövegesek, képesek, vagy akár rövid videók is, a tartalomban éppoly szabad vagy, mint a megvalósításban.

Blogolhatsz a kedvenc hobbijaidról, filmekről, könyvekről, utazásokról, motivációról, sportról. Tesztelhetsz termékeket – ebben a formában könnyen felfuthat a látogatottságod és pénzt is kereshetsz. Választhatsz reklámos és reklám-mentes blogot (induláskor még az utóbbit javaslom), akár saját tevékenységedet is hirdetheted a blogon. Egyszóval határtalan lehetőség rejlik benne, és a hobbiból könnyen egy saját vállalkozássá nőheti ki magát.

ahainspiráció-blog-blogger-nőiblog

A blog, mint tartalommarketing-eszköz

Mivel az emberek már alapból ignorálják a reklámokat, a blogoddal a saját termékeidet is tudod közvetve reklámozni, még inkább a szolgáltatásaid. A tartalommarketing korát éljük, amikor a látogatók igényes tartalomra vadásznak és nem a hirdetésekre, hanem egy hasznos tartalomra kattintanak. Ezért, ha már van egy vállalkozásod, akkor a blog hatalmas lehetőség a felfuttatásra, az indirekt módon való reklámozásra is.

A blog, mint énmárka-építő eszköz

Ha szolgáltató vagy, akkor remekül fel tudod építeni magad a blogoddal. Írhatsz a hitvallásodról, értékeidről, vendégeidről, sztorizhatsz az életedről bátran – a lényeg egy, hogy a felhasználó megismerjen és érzelmileg kötődjön hozzád. A blog kiváló eszköz arra, hogy márkát építs, hogy kommunikáld magad. Akár állásokra való jelentkezésnél is hatalmas hátszél lehet egy működő, igényes blog.

A blog = minimális befektetés, maximális haszon

Egy blogot akár 0 Ft-ból is el tudsz kezdeni (blog.hu gyűjtőoldalon), tehát csak az idődet kockáztatod, ha belevágsz. Én még ezt sem nevezném valódi kockázatnak, mert a blogolással eltöltött idő alatt rengeteget fogsz fejlődni – megtanulsz gyorsan írni, képeket, videókat összerakni, akár fotózni, megtanulod marketingelni, kommunikálni magad. Letisztulnak a gondolataid, új és új ötleteid támadnak, kapcsolatokat építesz és nagyon jó érzés lesz látni, ahogy növekszik a rajongói táborod, akik számára fontos a véleményed.

Egyszóval, ha érzel affinitást az íráshoz, ha van egy téma, amit szeretsz és amiről szívesen megosztod a véleményed, akkor ne habozz, inkább blogozz, mert sokat fogsz profitálni belőle 🙂

Fülöp Johanna

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.