Mit jelent nekem a Tél?

posted in: Életmód | 0

Bár én nyáron születtem és imádom a meleget, a téli hónapokban is meg tudom találni ezt a melegséget, csak épp máshogy. A télben belül kell megélni a meleget, és ha ez sikerül, akkor ez az időszak is lehet ugyanolyan élvezetes, mint a nyár!

A tél az én “olvasatomban” egy olyan időszak, amikor mindazt az örömet és melegséget, amit nyáron a természet ad, kicsit mesterségesen, kicsit spirituálisan, de belül és magunknak kell megteremteni. Imádom a Karácsony előtti időszakot és nem csak a készülődés, ajándékozás és a karácsonyi dalok miatt. Nekem ilyenkor valahogy magától jön az a melegség és szeretet, ami ünnepivé teszi a pillanatokat, valahogy sokkal több meghittség van a levegőben, mint az év más szakában.

Ahogy telnek az évek, úgy formálódik bennem át a tél lényege és üzenete. Egyre jobban fordulok a valódi érzések felé és már nem a lakásdekorációval és az ajándékvásárlással akarom megtölteni ezt az időszakot, hanem bensőséges pillanatokkal és minőségi együttléttel. Ilyenkor valahogy egyedül lenni is sokkal könnyebb és melegebb, bekuckózni egy jó könyvvel, megnézni egy filmet, kávézgatni és csak úgy nézni az embereket az ablakból. Jó meglátogatni a barátokat, együtt lenni a családtagokkal, jó főzni, sütni és élvezni a lakás melegét.

Karácsony után talán nem olyan egyszerű megérni ezt az ünnepiséget. Az év elején két kemény téli hónap vár Ránk, amikor különösen fontos megteremteni magunk körül a melegséget. Ebben segít a hygge szemlélet, amiről már írtam korábban.

Aztán itt van a hó. Bár én elég fázós vagyok és a téli sportokban sem remekelek, mégis nagyon üres nekem a tél hó nélkül. Imádom, amikor szállingóznak a pelyhek és minden megszépül. Szerintem a hó a tél legnagyobb ajándéka, ami a szürke, sáros hétköznapokat is egy csapásra ünnepivé és ártatlanná tudja tenni!

A tél kívül hideg, belül meleg.

A télben nekünk kell megteremteni a meleget, a meghittséget, az örömöt és mindent, amitől jól érezzük magunkat. A tél arra is alkalmas, hogy magunkba nézzünk és meglássuk, arra halad-e az életünk, amerre szeretnénk. A tél a lakásba, ezzel pedig sokkal inkább önmagunkba kényszerít.

A télben több időnk van pihenni, feltölthetjük az elemeket, a lelkünket, van időnk elmerengeni az életünkön, megélni a pillanatokat és jobban megismerni önmagunk belső szükségleteit. Télen “ér” sok sütit enni, szívmelengető filmeket nézni és pihenőidőben azt csinálni amihez kedvünk van…

Szóval fogadd örömmel a Telet! Engedd meg, hogy késztessen arra, hogy melegebbé, meghittebbé és “fényesebbé” tedd az életed!

ahainspiráció blog hygge slow

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.