Nőnek lenni? Az nagyon inspiráló.

posted in: Egyéb | 0

Kihagyhatatlan, hogy nőnapon a női lét inspiráló voltáról írjak. Hiszen nőnek lenni annyira inspiráló dolog. 🙂

Kezdjük ott, hogy nőként részt vehetsz a teremtés legnagyobb csodájában (ok, elismerem, kicsit a férfiak is kellenek hozzá) egy új élet kihordásában, megszülésében. A nő élete során egy csomó különféle állapotot él meg, fiatal lányból nővé válik, majd anyává, nagymamává. És a női életben annyi, de annyi kreativitás van! A nők nem csak a munkát, ők az álommunkát keresik,mert  meg akarják mutatni maguk mindenhol, az otthonteremtésben, a főzésben és a munkahelyen is. A nők mindig fejlesztgetnek, csiszolgatnak magukon, az irodán, a férfin, a kutyán, a családon.

A nők otthont teremtenek és annak minden kreatív vetületét megélik. Színeket kombinálnak, formákat terveznek, mécsest gyújtanak. Egy jó függönyért a világ végére is elmennek, ha bármi más kell, akkor meg ott az IKEA. Beköltöztetik a természetet az otthonba, aztán meg ki akarnak költözni a természetbe, virágokat nevelni, fát ültetni, kakasokkal kelni.

A nők imádnak és tudnak szervezni, mindig törik a fejüket valamin, amit meg kell szervezniük. Bevásárolnak, közben kigondolják a vacsit, meg az egész heti menüt, (lehetőleg gluténmentes verzióban) mindeközben szülinapi bulit szerveznek valamelyik barátnőjüknek. Hazafelé eszükbe jut egy blogbejegyzés, vagy egy jól komponált fotó, amivel még órákat szöszölnek este, ha éppen nem az otthon található férfi lelkét ápolják és teljes erővel coacholják, hogy az jobban érezze magát a munkájában.

ahainspiráció-nőnek-lenni-nőiblog-inspiráció-kreativitás

A nők hisznek a jóban, ezért mindig fejlesztik magukat és keresik a megoldást minden problémára. Ha cipőt vesznek, addig mennek, amíg meg nem találják az igazit, ha férfit keresnek, szintén – fáradhatatlanok. A nők nem akarnak megalkudni, harcolnak az álmaikért, keresik a lehetőségeket és makacsul ragaszkodnak a céljaikhoz. Tudják, hogy egy fejfájás elmúlik a gyógyszertől, de inkább felhajtják a tuti gyógyfüveket, vagy tisztítókúrát tartanak, esetleg egy jó terápián vesznek részt, mert nekik a fejfájás az nem egyszerű fejfájás. Mert megoldani akarják az élet nehézségeit és nem elviselni azokat.

A nők közösséget akarnak maguk körül, osztódni, szaporodni, nagy vasárnapi ebédeket tartani, a családot ünnepelni. Ha anyák lesznek, nagyon jó anyák akarnak lenni, mindent jól csinálni és a gyereknek a lehető legkevesebb traumát okozni. Mindeközben szeretnének jó nők is maradni, szépnek lenni, örömet adni annak, aki rájuk néz. A nők imádnak másokat megajándékozni és rengeteget gondolkodnak mások problémáin, mert a nők gondoskodnak, figyelnek a részletekre és csalódottak, ha valamit elfelejtettek.

A nők, mondjuk ki bátran, tudnak élni. Szóval, szerencséd van, ha nőnek születtél 🙂

 

Fülöp Johanna

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.