Új életet kezdek.

posted in: Önismeret & Önfejlesztés | 0

Fiatalabb koromban, amikor tele voltam frusztrációval és szorongással, mindig az nyugtatott meg, ha eldöntöttem: ÚJ ÉLETET KEZDEK. Azóta is szeretem időnként újratervezni, újragondolni az életemet, magamba fordulni kicsit és végiggondolni, ráérezni, hogy vajon azt az életet élem-e amit szeretnék, boldog vagyok-e, tudok-e valamit máshogy tenni, hogy az életem jobban közelítsen az álmaimhoz.

A mai napra is ezt tervezem, és íme néhány ötlet, ha Te is újragondolnád életed folyását velem:

Add meg a módját.

Az élet-átgondolós időpontokban, egyedül vagyok, elcsendesítem a környezetem (pl. telefon kikapcs) főzök egy teát, előkészítem a jegyzetfüzetem, vagy épp egy rajzolós papír és írószer csomagot 😀 és kitalálom a módját, hogy milyen technikát hívjak segítségül.

Találj ki egy saját technikát.

Sokszor spontán eszembe jut valamilyen self-coaching jellegű játék, amit magamban meg tudok csinálni. Pl. hogy képzelem el a tuti napot, amikor 10/10 érzésem van egész nap? Aztán, van hogy rajzolok, vagy képeket gyűjtök és egyfajta álom-tablót készítek, azokkal a képekkel, villanásokkal, amikhez a tuti boldogságot és sikeresség érzését kötöm.

Néha az segít, hogy végiggondolom, hogy milyen célt tűztem ki a tavalyi év elején és mi valósult meg belőle? Van-e olyan dolog, ami eltérített, és ha igen, az új irány illeszkedik-e az elképzeléseimhez?
Aztán van, hogy meditálok és egy saját mese-meditációt csinálok meg. Például kitalálom, hogy meditációban egy mesevilágban elindulok onnan, ahol most vagyok, a hátizsákomba pedig bepakolom azt a három legfontosabb tulajdonságot, amit a jelenlegi életemből és karakteremből magammal vinnék. Elképzelem, ahogy átszelem a világot, és ha akadály jön, akkor használom a hátizsákomban lévő tulajdonságot, míg végül elérek arra a helyre, ahol tökéletesen azt az életet élem, amit szeretnék.

Mindegy hogy csinálod, bízd rá magad a sugallataidra, a megérzéseidre és kövesd azokat. Lehet, hogy Neked mozgás kell ahhoz, hogy tudatosan gondolkodni tudj, az is jó, ha elmész futni és közben hagyod, hogy megjelenjenek benned a gondolatok.

Vagy csak értékeld a jelenlegi életed.

Az is sokszor megesik, hogy rájössz, a jelenlegi életed épp olyan, amilyennek álmodtad, csak éppen a néhány hiányérzetre fókuszálsz, és nem veszed észre, hogy mennyi mindent elértél. Sokszor alig ismerjük fel, mennyire sikeresek vagyunk, mennyire elértük már azt, amit kitűztünk – azért, mert menet közben új célokat vettünk fel és már ezekre koncentrálunk. Ezért is jó lehet, időnként megállni, értékelni, ha kell újratervezni, ha kell visszalépni a régi célokhoz és újraértelmezni azokat. Vajon azok a célok, amik nem valósultak meg, egyáltalán megvalósíthatóak voltak-e a meglévő lehetőségeiddel, képességeiddel? Lehet, hogy túl sokat vártál magadtól? Lehet, hogy túl keveset és most azért van hiányérzeted?

Mindegy hogyan, csak kommunikálj, figyelj és engedd meg magadnak, hogy megállj egy pillanatra és körülnézz.

Fülöp Johanna

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.